Miért jó rönkházban élni?

Barátságos, meghitt környezetbarát rönkházak.

  • Sokak álma rönkházban élni , hisz ezek környezetbarát és egészséges otthonok – vannak azonban, akik nem tudják eldönteni, érdemes-e ilyen házba beruházni. Egy rönkház nemcsak gyönyörű, hanem határozottan jó élni benne . Barátságos, meghitt környezetet teremt, és természetesen nem ez az egyetlen előnye. Ha faház építése jár az eszünkben, érdemes tudnunk, mi jár vele.
    A faházak kétségtelenül mutatós külsejük mellett környezetbarátok is , sőt egészséges bennük élni.

  • Előnyei , hogy könnyen és gyorsan felépülnek, fenntartásuk viszonylag sem kerül sokba.

  • A fa az egyik legfontosabb természetes meleg-megtartó anyag, mely nyáron természetes hűvöst, télen pedig meleget biztosít.

  • A fa az egyik legtartósabb építőanyag.

Egy megfelelően karbantartott és gondozott faház akár száz évig is állni fog. Környezetbarát, tartós és kényelmes otthonunk lehet tehát, ha faház építése mellett döntünk: egészséges lakókörnyezetben töltjük majd mindennapjainkat. A fa természetes, egészséges alapanyag, mely biztosítja a légutak, a tüdő jólétét. Sok szempontból legjobb választás a rönkház ! Ezek az otthonok megtartják a természetes nedvesség-egyensúlyt a beltérben – ha megnövekszik bent a páratartalom, akkor a falak „beisszák” azt. Ha túlságosan száraz a levegő, a fa visszahozza a nedvességet. Ilyen formán tehát a páratartalom a faház belsejében mindig olyan lesz, mint odakint. Ellentétben más házakkal, a faházakban nem lesz szárazság – a falak segítenek megőrizni az optimális hőmérsékletet. A rönkházak lélegeznek, emiatt semmi szükség nincs légkondicionálásra, a természetes szellőzés a falakon át valósul meg.

A rönkházak hőtároló kapacitása is igen nagy. A fából készült falak tartják a meleget, fokozatosan osztva szét azt a helyiségekben. Ha megérintjük a fát, sosem hideg, felszínének hőmérséklete hasonló a normál szoba hőmérséklethez. Ez a tény kényelmes körülményeket teremt a faházban, emiatt van meleg benn nagyobb fagyok idején is.

A faházak hamarabb melegednek fel és meg is tartják a hőt, szemben a téglaházakkal. Meleg időben ugyanakkor éppen fordítva működnek, tartják a kellemes hűvöst – forró éghajlaton igen jó döntés a rönkház, de ha végig nézzük a felsorolt előnyöket, beláthatjuk, hogy szinte mindenütt ideális megoldás lehet…