Rönkház építés vörösfenyő rönkből .

Rönkház építés esztergált vörösfenyő rönk alapanyagból. 

Rönkfa megmunkálásaink során a vörösfenyő rönkök mint esztergált rönk alapanyagok napi szinten előfordulnak munkáink során.Cégünk természetes rönk alapanyagának számítanak. Ezeket az anyagokat elsősorban külföldi rönkbeszállítóinkon keresztül szerezzük be így olcsóbban tudunk gyártani belőlük bármilyen kültéri terméket mintha hazai piacról történne a beszerzésük.

Az esztergált vörösfenyő rönkök kültéri használatra kiválóan alkalmasak, magas gyanta tartalmuknak köszönhetően rendkívül időtállóak és az időjárási viszontagságokat jól tűrik.

A legtöbb építőipari területről érkező megrendelésünket  vörösfenyő rönkház alapanyagra kapjuk . A vörösfenyő rönkök  a puha fák közül a legkeményebbek ezért az esztergálásuk is nehezebb. Azok esztergálása során erősebb, edzettebb rönkmaró késekre van szükségünk mint egy szokványos puhafa esztergálásánál. Rönkfa megmunkálása során egyedülállóan természetes aromát árasztanak,tiszta aromájukkal telítetté teszik az üzemet.Kedvező fizikai tulajdonságaiknak köszönhetően nagy gyakorisággal gyártunk megrendelésre belőlük rönkház alapanyagokat, kerítéseket, kerti bútorokat, rönk játszótereket vagy valamilyen tartó oszlopokat,alátámasztásokat. Ezek rendszerint nagyobb esztergált rönkátmérőt jelentenek mint  például a 12-15 cm amiből kerti bútorokat vagy rönk játszótereket gyártunk. Egy tartó oszlopnak a rá nehezedő teher figyelembe vételével kell megválasztani a megfelelő körátmérőt. Míg egy 15-20 cm körátmérőjű esztergált vörösfenyő rönk elegendő egy terasz,szaletli vagy korlát gyártásához úgy egy 10-15 méteres kilátó vagy egy kalandpark valamely tartóoszlopának extra nagy méretű rönkre is szükség lehet. Ha ennek az extra nagy keresztmetszetű rönknek a hossza meghaladja a 8 métert akkor már az nem fér be az eszterga gépünkbe ,nem tudjuk megesztergálni . Ebben az esetben a rönkfa megmunkálás kéregmarókkal történik.Megmunkálás során a vörösfenyő rönkökről kéregmaró gép segítségével távolítjuk el a kérget majd a szíjácsmaróval a rönkfa szíjácsát.

faház építés vörösfenyő rönkből

Rönkház építés vörösfenyő rönkből .” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Azt a gépet csinálni lehet csak, nem hiszem hogy árulnák.
    Mit szeretne konkrétan?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük